Terminalul/telefonul Thuraya XT portabil a devenit lider in sectorul de telefoane portabile de satelit. Aceasta avand in vedere dimensiunile, greutatea, calitatea si costurile convorbirilor.

Telefonul este unul dual mode, care poate fi folosit atat in modul satelit Thuraya cat si in modul GSM 900, permitand de asemena transmiterea SMS-urilor precum si a datelor, respectiv a faxurilor din PC (folosind un cablu de date care nu este inclus in pachet). Functia GPS, integrata in telefon asigura utilizatorilor de pe mare o protectie/siguranta suplimentara. Folosirea telefonului este foarte simpla, avand un meniu intuitiv si disponibil in mai multe limbi.

Aceste caracteristici fac ca telefonul Thuraya sa fie cel mai modern telefon de satelit existent pe piata internationala. Telefonul Thuraya este apreciat nu numai pentru utilizari marine dar si militare, de jurnalism sau pentru protectia civila in caz de dezastre.
Caracteristici principale:

Greutate: 193 gr, dimensiuni: 128 x 53 x 26.5 mm
Earset inclus
Menu: in 12 limbi
Dual Mode: satelit si GSM 900 MHz
Antena GSM: incorporata
Antena de Satelit: extractabila (10cm)
Transmisie de date si fax din PC: 9600 bps (kit-ul de date neinclus in lot)
Display: SAT, GSM si indicator al nivelului de incarcare baterii
Ceas si data/2 alarme
Baterie cu litiu 720mA
Timp de convorbire: pana la 6 ore
Timp de Stand-by : pana la 80 ore
GPS incorporat: cu determinarea distantei si a directiei, cu pana la 25 pozitii ce pot fi memorate iar orice pozitie sa poata fi transmisa ca mesaj SMS
SIM Card: compatibil cu standardul GSM
Handset conform cu regulile CE
Alte functii: lista cu ultimele apeluri sosite, transmise sau pierdute, selectie rapida in meniu